среда, 23. март 2016.

Bundevara








Potrebno je:


  •  500g tankih kora,
  •  300g rendane bundeve,
  •  10 kašika  šećera ,
  •  5 kašika griza,
  •  5 jaja,
  •  malo cimeta,
  • 1 vanilin šećerč
  • ulje i 
  • 200 g šećera u prahu za posipanje.


    U šerpu staviti malo ulja, zagrejati dodati bundevu i šećer. Dinstati nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle da se ohladi.Kada se fil ohladi dodati jaja, griz, vanilin šećer i cimeta po ukusu. Sve dobro izmešati.Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i posuti kašikom šećera. Staviti preko nje drugu koru, poprskati je uljem i rasporediti malo fila.Treća kora se filuje isto kao i prva, a cetvrta isto kao druga. Kore uviti u rolnu. U tepsiju staviti pek papir i ređati filovane rolne, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Pečenu bundevaru posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар