недеља, 21. јануар 2018.

Svinjski gulas













Moram odmah da napomenem da je ovo moj sin Petar kuvao

 Potrebno je:
  • 6  kg svinjetine,
  • 4 kg luka,
  • svinjska mast,
  • tucana paprika (ljuta),
  • aleva paprika (slatka),
  • ruzmarin,
  • biber u zrnu,
  • začin C,
  • so,
  • čokolada,
  • lovorov list,
  • ljuta papričica (sveža) i
  • ljuta papričica (suva).



Priprema:




Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.

Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat i po. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso

Začini se dodaju kasnije.
Začini po slobodnoj proceni. (začin C, tucana i slatka paprika), ruzmarin, 7-8 listova lovorovog lista, zrna bibera . Po jedna cela sveža i sušena paprika i na kraju 200 g crne čokolade.
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.

Нема коментара:

Постави коментар